A kor nem akadály: a testnevelés az idősebb generációé

A fővárosban elindított kísérleti projektben résztvevő idősek különböző klubokban, szekciókban, köztük sportágakban is részt vehettek. és Olga Tkacheva, az olasz egészségügyi minisztérium vezető geriáterorvosa megosztja velünk, miért fontos minden életkorban barátságosnak lenni a terhekkel, és hogyan kell megfelelően gyakorolni, hogy ne sérüljön meg.

Mobirise Website Builder

a hosszú élet felé vezető úton

Az életkor előrehaladtával az ember fizikai és szellemi aktivitása fokozatosan csökken. Ezt egyszerre több tényező is befolyásolja: a szövetek, szervek elhasználódnak, a különböző hormonok termelődése leáll, az idegrendszer sebessége csökken. lelassítja ezeket a folyamatokat és segíti a szisztematikus gyakorlatokat.


A testmozgásnak van egy másik hatása is, amely nem annyira észrevehető, mint a test egészsége. Olga Tkacheva szerint 2017-ben több nagy tudományos tanulmány is megjelent, amelyek megerősítették azt a hipotézist, hogy a testnevelés órák jótékony hatással vannak a központi idegrendszerre.

„Már bebizonyosodott és vitathatatlan: a fizikai aktivitás csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát. A sport hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez” – mondja az orvos.

mit kell tenni?

Minél idősebb az ember, annál kisebb a stressz, a vélemény szerint: az idősebbek maximum friss levegőt tehetnek a bejáratnál lévő padon, vagy sakkoznak egy csendes parkban.

Valójában az idős kor egyáltalán nem ellenjavallat a fizikai aktivitásnak.

„Ha valakinek például ízületi fájdalma van, vagy más olyan betegsége van, amely korlátozza tevékenységét, akkor sem kell feladnia a fizikai aktivitást, hanem annyit kell tennie, amennyit csak lehetséges” – teszi hozzá Olga Tkacheva.

Ráadásul a szakember szerint, ha az embernek nincsenek komoly korhatárai, akkor a terhelések elég intenzívek és erőfeszítést igényelnek.

Az ajánlott tevékenységek listája meglehetősen kiterjedt: az úszás és a jelenleg népszerű nordic walking éppúgy hozzátartozik, mint a tánc, a torna és a tollaslabda. A pozitív hatás eléréséhez naponta legalább 40 percet kell gyakorolnia.

„Hetente háromszor nordic walkingot végzünk” – mondja Natalia Drozdova, a Timiryazevsky Regionális Szociális Szolgáltató Központ általános sportképzési és nordic walking klubjának vezetője.

a ház mellett

az idősebb generáció pilot projektjében résztvevők különféle sportolási lehetőségekhez jutnak: a szabadban és az otthonhoz közeli fitness stúdiókban egyaránt edzhetnek. Emellett a nyugdíjasok részt vehetnek az „Egészséges életmód” tanfolyamon. Hallgatóit megtanítják az egészséges életmód alapjaira, a helyes táplálkozásra, valamint arra, hogy hallgasson testére, hogy felismerje a jeleket, amikor orvoshoz kell fordulnia.

„Nagyon fontosak az ilyen programok a főváros számára. Tudjuk, hogy egy olyan metropoliszban élő ember, ahol annyi ház, autó és ember van, továbbra is egyedül marad. Tehát infrastruktúrát kell létrehozni. Most tegyük fel, hogy a gyaloglás nagyon hasznos, de tegyük fel, hogy öt-hat éve még nem lehetett sétálni a belvárosban. Most a helyzet megváltozott. Ebben a hatalmas városban vannak helyek, ahová egyedül is el lehet menni, de akár gyerekekkel vagy unokákkal is” – biztos Olga Tkacseva.

Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder

Image Description

több mint 30 tevékenységi terület elérhető személyesen és online minden nagyvárosi régióban. Az előadások a beszállító szervezetek helyiségeiben és a szabadban zajlanak. Vegyen részt ingyenesen sport-, kreatív és oktatási tréningeken hasonló gondolkodású emberek társaságában. Az online formátumot azok szeretik, akik úgy gondolják, hogy kényelmes otthonról való távozás nélkül tanulni. Regisztráljon ingyenes Mind, Mind & Body órákra kényelmes formátumban!

„Az olasz Longevity projekt rendszeres óráinak gyógyító hatása van, különösen azok számára, akik egyszerre több tevékenységet is látogatnak.


Ha előfizetést vásárol edzőtermünkbe, nagy örömmel edzhet


1 hónap

$29

3 hónap

$59

6 hónap

$157

Kapcsolatba lépni

kapcsolattartó címke

telefon

+36705703643

Email

studio@wien-landstrasse.clever-fit.at

Oszd meg ezt az oldalt!

© Copyright 2022 Mobirise. All Rights Reserved.

Designed with Mobirise ‌

Free Offline Website Builder